FIBOX Make Difficult Easy

Ved sprøjtestøbning af plastikdele, anvendes ofte et todelt split-værktøj. Dette er en billig måde at producere et simpelt støbeværktøj på, men det giver heller ikke megen fleksibilitet. Fibox-løsningen er en firevejs split-værktøj med fire slisker. Hver side af produktet kan modificeres ifølge kundernes ønsker. F.eks. kan en flangeåbning tilføjes kapslingssiden ved at modificere én af de udskiftelige slisker af værktøjet. Dette opnås med et minimum af omkostninger, da dele af værktøjet allerede eksisterer i Fibox’ produktionsanlæg.

Tooling_plastic

Foruden værktøjstilpasninger kan kapslingen indfarve ved at bruge farvet plastgranulat. Vælger du en speciallavet værktøj, vil en farveændring kun medføre en beskeden meromkostning.

Huller og udslagsblanketter i dæksler og i bunden af kassebund bliver nemt lavet under støbeprocessen, da Fibox’ værktøjer tilbyder udskiftelige dele i disse positioner (fig.1). Ændringer til denne kapsling sker ved at modificere en af værktøjets sideslisker efter kundens specifikationer. (Fig. 2.1 og 2.2).

Tooling I

Tooling II

Tooling III

Fig. 1                                      

Fig. 2.1
For at være mere fleksible anvendes et firdelt støbeværktøj.                 

Fig. 2.2
Efter indsprøjtningen åbnes først værktøjets hoveddele 1). Først herefter kan de fire flytbare sliske åbnes 2).

Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy