Forside > Kapslinger > Materialer > Pakningsmaterialer
FIBOX Make Difficult Easy

Fibox’ kapslingspakninger tilbyder den bedste beskyttelse
Skema 1 Pakningsmaterialer: Sammenligning af de fysiske egenskaber
Skema 2 Pakningsmaterialer: Sammenligning af kemisk modstand 

FIBOX’ KAPSLINGSPAKNINGER TILBYDER DEN BEDSTE BESKYTTELSE

Selve pakningen spiller en afgørende rolle i beskyttelsen af kapslingen. I det lange løb afhænger IP-klassificeringen og dens pålidelighed primært af egenskaberne i den pakning, som er brugt i kapslingen. Nøglekravene til en pakning er dens kompressions evne og korrekt indpasning i pakningsfuren. Det bedste generelle pakningsmateriale er polyuretan (PUR), der har en usædvanlig lav kompressions evne. Ved nøjagtig skumindsprøjtning forbliver polyurethane pakninger sikkert på plads. Og EPDM-materiale sørger for den optimale beskyttelse mod mere udbredte industrikemikalier. Det er alligevel nødvendigt at kontrollere effekten af et kemikalie på hvert pakningsmateriale, eftersom den kemiske modstandsdygtighed for pakningsmaterialer varierer en del.

I visse tilfælde kan udførelsen af en kapsling modificeres ved at ændre pakningen. Graden af beskyttelse afhænger af materialet og pakningens udformning. Ved valg af pakningsmateriale er det vigtigt at sammenligne de elastiske egenskaber af forskellige materialer, og hvorledes disse egenskaber bliver berørt af kulde og varme eller ved kontakt med forskellige kemikalier. En vigtig faktor er, at både kapslingen og pakningen skal modstå de samme kemikalier for at kunne opnå en sikker modstandsdygtihed.

Fibox’ kapslinger er designet godt

Graden af tæthedsklasse (IP) i en kapsling er primært afhængig af pakningens egenskaber. Ikke desto mindre må pakningen passe til kapslingen. Foruden pakningens udformning er det vigtigt hvordan pakningen har kontakt med kapslingens overflader, kassebund og dæksel. Hvis udformningen og fabrikationsnøjagtigheden af en kapsling ikke er i topkvalitet, vil IP-klassificeringen forblive lav, også selvom kapslingen er udstyret med en god pakning. Naturligvis er alle Fibox-kapslinger omhyggeligt designet og fremstillet med præcision. Ved brug af Fibox kapslinger skal der fokuseres mere på egenskaberne på pakningsmaterialet.

Fibox’ kapslingspakninger fremstilles af PUR, EPDM, TPE, Neopren og silikone. Skema 1 inkluderer de mest almindelige fysiske egenskaber. Bemærk, at den kemiske modstands evne i skema 2 kun er generaliseringer for at give dig et fingerpeg til pakningsmaterialernes opførsel. Påvirkningerne af hvert kemikalie skal kontrolleres separat. Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte Fibox.

Skema 1 Pakningsmaterialer: Sammenligning af fysiske egenskaber

Egenskaber

Del

TPE

PUR

EPDM

Neopren

Silikone

Temperaturområde

°C

-40 - +120

-50 - +130

-50 - +120 

-40 - +100

 -60 - +170 

Brudstyrke

Mpa

5

0,4

13,0

8,0 9,4

Forlængelse ved brud

% 700 110 300 250 540

Hårdhed

Shore A

30

12 65 66 52

Tæthed

g/cm3

1,13

0,33

1,12

1,6

1,15

Komprimering

%

17

5 20 35 14

Skema 2 Pakningsmaterialer: Sammenligning af kemisk modstandsevne

Kemisk resistens

TPE PUR EPDM Neopren Silikone

Neutrale salte

**** **** **** **** ****

Syrer, lave koncentrationer

**** *** **** *** ***

Syrer, høje koncentrationer

*** * *** * *

Baser, lave konventrationer

**** *** **** **** ***

Baser, høje koncentrationer

*** * **** *** *

Benzin

*

*

*

***

*

Hydraulikolier

*

****

*

***

*

Alkohol

**

***

****

****

****

Kølevæsker

*** *** **** *** ****
Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy